Haber

AYDIN ​​AĞAOĞLU’NUN SOSYAL MEDYA HESABIYLA DOLANDIRICILIK YAPTLAR

Emre Can URAN/İSTANBUL Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Lideri Aydın Ağaoğlu, şüphelinin sosyal medya hesabı üzerinden iletişime geçerek, iki yetime maddi destek sağladığını, Aydın Ağaoğlu’nun hesabının bilgilerini alarak 4 kişiyi dolandırdığını belirtti. Olayı anlatan Ağaoğlu, zanlının öğretmen olduğunu söylediğini belirterek, “Telefon numarasını verdi, yazıştık, IBAN numarası da var, sonra dedim ki; bu dolandırıcı değilse ben ona yardım ederim,” dedi. Eğer bir dolandırıcıysa, ki büyük ihtimalle o zaman mutlaka mahkemeye çıkacak ve hesap verecektir.” , Başkalarına zarar vermesini önleyeceğim. Bilinçli tüketiciler para göndermeden önce beni aradılar. Tabii bir kaç saf insan 2 bin liraya kadar para gönderdi. Çok sert vurdu, bende hesap sahibinin telefon numarası, IBAN numarası, adı ve soyadı var, ayrıca “Instagram hesabı var. Bu bilgilerle Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduk ve hukuki altyapıyı hazırladık. bu kişinin yakalanmasını sağlayacaktır” dedi.

Eylül ayında bir kişi, Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Lideri Aydın Ağaoğlu’na Instagram hesabından direkt mesajla ulaşarak, iki yetim çocuğa yardım ettiğini ve maddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu. Kendini öğretmen olarak tanıtan kişi yaklaşık üç hafta sonra arka arkaya mesajlar attı; Ağaoğlu’ndan kendi hesabından paylaşım yapmasını ve maddi desteği takipçilerine duyurmasını istedi. Ağaoğlu, mesajlara “İyi niyetli biri olmayabilirsin, sadece paylaşmak mı istiyorsun?” şeklinde cevap verse de durumunun kötü olduğunu belirten kişinin kullanıma aşina olmadığını söylediğinde ısrar etti. Instagram hesabının şifresini vererek karşı taraftan bilgi istedi. Dolandırıcı, Ağaoğlu’nun hesabına giriş yaparak IBAN numarasını “Enes Ö.” olarak paylaştı. isimli kişi adına maddi yardım talebinde bulundu. Paylaşımı gören 4 kişi hesaba toplamda 2 bin liraya yakın para ödedi. Ağaoğlu, paylaşımı gören ve kendisine ulaşan tanıdıklarına şunları söyledi; Ödeme yaptıkları kişinin kim olduğunu sormaları gerektiğini, kişinin sağlıklı olmayabileceğini, valilikten izin alıp almadığını sormaları gerektiğini belirtti. Maddi yardım sağlayanların mesaj ve çağrılarına cevap vermeyen şüpheli ortadan kayboldu. Yaşadıklarını anlatan Ağaoğlu, siber dolandırıcılığa karşı uyardı.

“ONA HESABI VERMEK BENİM GÖREVİM”

Aydın Ağaoğlu, “Siber dolandırıcılar işi çok ciddiye aldılar ve şimdi beni kandırdılar. İki yetim için yardım istediklerine tam olarak inanmadım ama Instagram’ın direkt mesaj bölümünden aldığım hikaye oldukça etkileyiciydi. İlginç. Bunlar iki kardeş, bir aileleri vardı, kız arkadaşı intihar etmişti. “Onu bankada yatarken bulduk, sanki memleketlerine gideceklermiş gibi, borç sorunları var. Onu görmezden geldim, üç hafta sonra aynı hesaptan bana yazıp sitemlerde bulundu. Sonra dedim ki; Eğer bu kişi gerçekten ihtiyaç sahibiyse ona yardım etmek isterim, eğer dolandırıcıysa onu yakalayıp hukuk önünde hesap vermek isterim.” Bu benim görevimdir.” söz konusu.

“INSTAGRAM ŞİFREMİ VERDİM”

Dolandırıcının kendisini öğretmen olarak tanıttığını ve sosyal medya hesabının gerçekçi göründüğünü belirten Ağaoğlu, “1.500’den fazla takipçisi var ve geçersiz bir takipçiye de benzemiyor, aralarında tanıdığım kişiler var. telefon numarasıyla yazıştık, onun da IBAN numarası var, sonra dedim ki bu dolandırıcıdır.” “Yoksa ona yardım edeceğim. Eğer sahtekarsa ki büyük ihtimalle o zaman onu mutlaka adalete teslim edip hesap soracağım ve başkalarına zarar vermesine engel olacağım. En azından paylaşın” dedi. Bunu yapamayacağımı söyledim ve ona Instagram şifremi verdim.” söz konusu.

“BİLİNÇLİ TÜKETİCİLER PARA GÖNDERMEDEN ÖNCE BENİ ARADILAR”

Paylaşımın ardından maddi destek göndermek isteyenlerden bazılarının ilk olarak kendisini aradığını belirten Ağaoğlu, “Birkaç kişi beni arayıp ‘Bu kişiye maddi yardımda bulunalım mı?’ diye sordu. ‘Hayır’ dedim. Telefon numarası var. Beni arayın. Valilikten izin alınması gerektiğini, bunun suç olduğunu söyledim. Bilinçli tüketici para göndermeden önce beni aradı. Tabii ki birkaç kişi para gönderdi. 2 bin liraya. Elimde sert bir kayaya çarptı. “Hesap sahibinin telefon numarası, IBAN numarası, adı soyadı ve Instagram hesabı var. Bu bilgiyle birlikte Cumhuriyet savcılığına başvurduk ve bu şahsın yakalanması için hukuk arkadaşlarımızla birlikte hukuki altyapıyı hazırladık.” dedi.

“HİÇ KİMSE BU TÜR SİBER DOLANDIRICILARA GÜVENMEMELİ”

Ağaoğlu, “Bu tür siber dolandırıcılara, internete girip insanların duygularını sömürenlere kimse itibar etmesin. Şu anda mesele nedir? Filistin. Filistin için dolandırıcılık yapıyorlar, dolandırıcılara merhamet yok. Bu tür olaylara karşı hem Bilişim Polisimizin hem de Cumhuriyet Savcılığımızın harekete geçeceğini belirterek, “Tıbbi dolandırıcılık yapanlara verilecek cezaların artırılmasının bu tür olayların önüne geçeceğini düşünüyorum. Dolandırılmayacağım ama dolandırıcı ava giderken bana vurursa avlanır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu